Oldalak

2015. március 16., hétfő

Konyhai sarkok kihasználása 1. rész

Minden konyhában kritikus pont a sarok. Rendszeresen felmerül a kérdés, hogy miként lehet jól kihasználni az alsó sarokszekrényeket. Általában a költséghatékony megoldások komoly mozgáskoordinációt igényelnek részünkről, hogy ki tudjuk venni a legbelső tárgyakat.
Ezen próbálnak segíteni a vasalatgyártók.




Először az ún. egyenes sarokszekrényekkel foglalkoznék. Az egyik legismertebb megoldás a félkör alakú kosár:

Készülhet fémből vagy műanyagból





















Itt az időtállóság mellett érdemes elgondolkodni a tisztántarthatóságról is. Ha élelmiszert tárolnánk benne mindenképpen a műanyagot tartanám praktikusabbnak. Egy fémrács takarítása igen időigényes tud lenni.

Nézzük most a következő vasalatot az ún. "Le Mans" sarkokat. Ez azt a problémát igyekszik kiküszöbölni, hogy a félkör alakú kosár egyik fele mindig a szekrényben maradt, ami körülményessé tette a használatukat. A képen is jól látszik, hogy mennyivel kezelhetőbb egy Le Mans vasalat.



A működését az alábbi videón is nyomon követhetitek:



Nézzük most a "Magic Corner"-ként számon tartott vasalatot. Én ezt tartom a legjobbnak. Helykihasználás tekintetében gyakorlatilag 100%-os a szögletes kialakítás miatt. Ebből többféle változat létezik. Itt is találkozhatunk komplett fémrácsos kivitellel, de fix fenéklapos változattal is.


A szavak és a képek helyett inkább két videón mutatnám be ezek működési elvét. Az elsőben az egyszerűbb Magic corner látható.


A második videó ennek az ún. komfort változata, amikor is a második ütem két kosara is kihúzható.


Mindenképpen azt javaslom, hogy érdemes a sarkokat jól átgondolni. Látható, hogy megoldásokból nincs hiány. Egyedül a tervezett költségvetés szabhat határt a képzeletünknek. Ha viszont minden egybevág, akkor érdemes olyan vasalatgyártót választani, aki tartós működést biztosít hosszú éveken át. Gondolok itt: Peka, Kesseböhmer, Hafele, Sige.

A témát folytatom majd az ún. L-alakú sarkokkal.

Konyhatervező K.P.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése