Oldalak

2015. április 26., vasárnap

Színek világa - Piros a konyhában


Bernáth Ivett: Szeretet


Mai színeink a piros, vörös.

A vörös az elektromágneses spektrumban az infravörös mellett helyezkedik el, ezért a melegséggel kapcsoljuk össze. Hatása izgató és stimuláló, ezért éttermekben azért használják, hogy élénkítsék a jó hangulatot és növeljék az étvágyat. A vörös fény hatására gyorsabban ver a szívünk és intenzívebb lesz a vérkeringés. A vörös szín képes biztosítani számunkra azt a plusz löketet, amely céljaink elérésére sarkall.


A piros egy nagyon érzelmes, gazdag szín, felgyorsítja az ember belső folyamatait, növeli a légzésszámot, és emeli a vérnyomást. Nagyon látható szín, ezért lettek pirosak a stoptáblák és a tűzoltó felszerelések. A piros szín növeli a bátorságot...




A piros sikeres használatának titka, hogy a semleges színeket jól válasszuk ki és megfelelő arányban alkalmazzuk. A piros színnek étvágy serkentő hatása van, így ajánlott kisebb-nagyobb arányban felhasználni. 


Most nézzünk példákat arra, amikor nagyobb arányban használjuk a pirost. 






 Néha elég, ha a piros csak a kiegészítőkben jelenik meg, Például a munkapult, vagy üveghátfal.



 Ez a színvilág elsősorban modern tervezésű konyháknál adja át azt az érzést, amit át kell. De azért régi konyháknál is találkozhatunk vele, bár nem annyira erőteljes.




Legközelebb a fekete színnel jövök :)






Konyhatervező B.G

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése